Welkom in het overzicht van al onze projecten! Hoe gingen zij met diversiteit aan de slag? Ontdek het hier!

Om te zien welke projecten er beschikbaar zijn in 2022, klik op traject 2 in de blauwe banner!

Creaclub@school

Het Beroepenhuis probeert kinderen van het 5de en 6de leerjaar op een laagdrempelige manier kennis laten maken met STEM. Ontdek hier hoe ze dit doen!
Lees meer >

De Makerij

In De Makerij komen kinderen uit de Gentse buurt ‘Muide-Meulestede’ tien woensdagnamiddagen samen in het lokaal BULB Werkhuis, om kennis te maken met hedendaagse technieken uit de makersbeweging. 
Lees meer >

Skate.OBJ

Broei vzw, Kapow, Nerdlab, en KU Leuven Technologiecampus Gent slaan de handen in elkaar om via het ontwerpen van een surfskatepark, jongeren op een uitdagende manier in aanraking te laten komen met STEM.
Lees meer >

De sleutel naar STEM!

Fyxxi/ educentrum vzw en RKJ De Sleutel werken samen om de vaak vergeten doelgroep in aanraking te brengen met STEM. 
Lees meer >

Joyful Makers

In deze reeks van 8 sessies worden de mogelijkheden van snijplotten ontdekt.

De kinderen leren zelfstandig werken met de JOY snijplotter van CRICUT en ontdekken de mogelijkheden van digitaal maken.

Lees meer >

De leefbare stad

Hier gaan jongeren uit een kwetsbare context aan de slag met STEM-gerichte ateliers binnen het thema ‘De leefbare stad’.
Lees meer >

Summer School STEM-editie

In samenwerking tussen de gemeente Sint-Gillis-Waas en Odisee komt er een STEM-special in het voorjaar, dit als vervolg op de zomereditie.
Lees meer >

Brede STEM

Ekoli gaat aan de slag in de basisschool Mandala met een tiendelige reeks rond verschillende aspecten van wetenschappen zoals aardwetenschappen en techniek. 
Lees meer >

Makersfestival

Een project dat start en eindigt bij de kinderen en jongeren, dit met één doel: het Z-gebouw inrichten!

Lees meer >

Brede STEM: Rabotwijk

Ekoli organiseert een tiendelige workshopreeks in samenwerking met brede school in de rabotwijk. Ontdek de inhoud hier!

Lees meer >

Brede STEM: Bloemetjeswijk

Ekoli organiseert een tiendelige workshopreeks in samenwerking met Brede school in de bloemetjeswijk. Ontdek hun aanbod hier!

Lees meer >

De Makerij: Summer bootcamp

Fiets een smoothie voor je buurt! Dit jaar blijft het niet enkel bij de Makerij, ook dit zomerkamp wordt uitgerold in Juli, waarbij we een fiets ontwerpen en bouwen waarmee smoothies gemaakt kunnen worden.

Lees meer >

Creaclub@school 2022

Ook in 2022 maakt het Beroepenhuis kinderen van het 5e en 6e leerjaar warm voor STEM. Ontdek hier hoe ze dit doen!

Lees meer >

Vrijplaats: Ledeberg

Hoe vind je dingen uit om de wereld beter te maken? Het antwoord daarop vind je in deze reeks workshops, verzorgd door studenten van arteveld hogeschool via vrijplaats!

Lees meer >

STEM in Nieuw Gent

Ook Nieuw Gent zetten we in 2022 op de kaart. Hier zal er een gedeeld STEM aanbod gegeven worden door zowel Ekoli als STEM & vork in Basisschool Sint Paulus De Wonderboom

Lees meer >

Odifix Summerschool 2022

In de gemeente Sint-Gillis-Waas kunnen de kinderen in de zomer deze summer school bijwonen. Na het zwoegen en zweten tijdens de les Nederlands en Wiskunde in de voormiddag, kunnen ze al hun energie kwijt tijdens plezierige sessies sport, spel en STEM in de namiddag. Hier zullen ze bekende voorwerpen verkennen en demonteren (kookwekker, pepermolen , ...) maar ook leren hoe hun fiets werkt! Nooit meer in panne onderweg naar huis met hun fiets na deze sessies.

Lees meer >

SKATE.OBJ 2022

Broei vzw, Kapow, Nerdlab, en KU Leuven Technologiecampus Gent slaan ook in 2022 opnieuw de handen in elkaar om via het ontwerpen van een surfskatepark, jongeren op een uitdagende manier in aanraking te laten komen met STEM.

Lees meer >

STEM is De Sleutel

Fyxxilab en RKJ De Sleutel slaan de handen in elkaar om een STEM traject aan te bieden aan een tiental jongeren met een middelenverslaving die verblijven in RKJ De Sleutel.

Lees meer >