BuSO Ten Dries: Teletijdmachine

Samenwerking

  • De Creatieve STEM
  • BuSO Ten Dries

Inhoud

Wij, leerlingen en leerkrachten uit het BuSO Ten Dries in Landegem, willen graag een traject starten met ‘De Creatieve Stem’. In ons schoolproject reizen we dit schooljaar door tijd en ruimte. We maakten een teletijdmachine en die bracht ons warempel een dame uit de toekomst! Helaas ging de teletijdmachine stuk en kon Mieke niet meer naar huis. Gelukkig hadden we nog een extra leerkracht nodig en versterkt Mieke ondertussen ons team! Maar ... ze wil natuurlijk nog naar huis. De leerlingen reizen in het heelal naar onontdekte planeten, ontwerpen en bedenken hiervoor zelf de gekste dingen. We maken samen een planeten-mobile - en minstens even belangrijk: een teletijdsmachine die werkt!


Ons leerkrachtenteam zit boordevol talenten en creativiteit, maar heeft niet veel kaas gegeten van ‘STEM’ en het lukt ons dus niet om zonder hulp de machine te maken. We zochten en vonden experts in ‘De
Creatieve Stem’. Zij nemen ons mee op reis door de ruimte en het wondere STEM-universum... en helpen ons om de teletijdmachine te herstellen.

Er kunnen aan heel wat ontwikkelingsdoelen voor OV1 gewerkt worden. Deze verschillen per klas en per leerling en zijn zeer uiteenlopend: een goede en veilige werkhouding, trots kunnen zijn op een resultaat, leren samenwerken, oplossingsgericht denken, openstaan voor nieuwe materialen en ervaringen, ... We hopen zeker ook het team te versterken in hun STEM-kennis en vaardigheden - zodat we ook de komende schooljaren onze leerlingen hierin beter kunnen begeleiden.