Op STEM kamp met Ekoli! Bloemekenswijk

Samenwerking

  • vzw Jong
  • Brede School
  • Ekoli

Inhoud

Ekoli wil elk kind de kans geven om te experimenteren, creëren en onderzoeken met wetenschappen. Met dit project willen we (1) jongeren enthousiasmeren voor wetenschap, (2) uitwisselingen tussen jongeren met verschillende achtergronden versterken, en (3) jongeren inzicht geven in de werking van social media, storytelling en marketing. Zo empoweren we hen door rolmodellen te voorzien, hen zelf wetenschapper te laten zijn en hun passie te kunnen delen met anderen.

We richten daarom een 5-daags kamp met STEM-workshops in, in nauwe samenwerking met Brede School Gent en vzw Jong. Dit kamp voorzien we tijdens de paasvakantie voor leerlingen van de Bloemenkenswijk. Veel kinderen van de Bloemekenswijk kregen al de kans om deel te nemen aan onze naschoolse workshopreeksen #SciencedByEkoli. Wegens hun grote enthousiasme willen we deze kinderen de kans geven om verder te experimenteren met wetenschap. Tijdens dit kamp stimuleren we hen om zelf een proefje of andere STEM-activiteit voor te bereiden voor Ekoli’s wetenschapsfestival. Dit inclusieve, gratis festival zal plaatsvinden op 29 april 2023 in de Bloemekenswijk. De deelnemers van ons kamp zullen tijdens het festival hun zelfbedachte proefjes, experimenten, workshops, ... kunnen uitvoeren en zo andere
kinderen inspireren.
Bovendien begeleiden we de deelnemers tijdens het kamp in het professioneel in beeld brengen van hun eigen activiteit. Hun filmpje zal gedeeld worden op onze sociale media-kanalen onder onze reeks #SciencedByEkoli, zodat ze hun peers kunnen bereiken via bv. TikTok, als teaser voor het festival.