Summer School STEM-editie

Samenwerking

  • Odisee Odifiks 
  • Gemeente Sint-Gillis-Waas

Inhoud

Summerschool STEM-editie is een samenwerking tussen Odisee Hogeschool en de gemeente Sint-Gillis-Waas.

Afgelopen zomer zijn er heel wat scholen niet bij de pakken blijven zitten en hebben een zomerschool georganiseerd. Hier was ruimte om ook andere dingen (meer) aan bod te laten komen, ook STEM. Sint-Gillis-Waas en Odifiks Sint-Niklaas (Odisee Hogeschool) willen dit bestaand concept doortrekken om hier een STEM-special te organiseren in het voorjaar van 2021.

Odisee Hogeschool heeft heel wat expertise rond brainstormen met kinderen en STEM en wil deze dan ook volop gaan inzetten. Dit doen ze in drie sessies waar kinderen een concreet probleem gaan analyseren, onderzoeken en oplossen met aangeleerde vaardigheden gedurende deze sessies. 

"Hier mogen we zelf nadenken en doen."
deelnemer Odifiks

10 Tips GelijkgeSTEMd

Vertrouwde plek: de reeks zal doorgaan op dezelfde locatie van de summerschool, wat deze dus een vertrouwde locatie maakt. 

Betaalbaarheid:
 de reeks wordt gratis aangeboden aan.

Cocreatie:  
men gaat van start met een brainstorm om de inhoud van volgende twee sessies vast te leggen.

Train de begeleider:
 draaiboeken worden opgemaakt en dienen als inspiratiebron voor de enthousiaste jobstudenten die deelnemen aan het project.

Toonmoment: de deelnemers zullen pronken in het gemeentelijk infoblaadjes. En als het terug kan en mag, zal er ook een toonmoment worden georganiseerd voor ouders, vrienden en familie. 

Aansluitend na activiteit: 
de reeks zal doorgaan op woensdagnamiddag.

Begrijpbaarheid: 
de instructies worden ondersteund door filmpjes, pictogrammen en foto's. 

Productgericht werken: 
de eerste sessie is de basis voor de twee sessies nadien. De eerste sessie start met een brainstorm waar de inhoud voor de vervolgsessies in worden vastgelegd.