dinsdag
23/02
2021

Opleiding - Talentenmethodiek

Met hun Creaclub Technica staat het Beroepenhuis naast het actieve maken ook bewust stil bij de talenten van de deelnemers. In deze opleiding laten zij jullie kennismaken met enkele beproefde methodieken om het over talenten te hebben tijdens STEM-activiteiten.

>Inschrijven
dinsdag
16/03
2021

Opleiding - 10 tips GelijkgeSTEMd

Ben jij nieuwsgierig hoe wij concreet aan de slag gaan met de 10 tips van GelijkgeSTEMd? Ontdek hoe en waar we deze inzetten via onze online webinar.

>Inschrijven
dinsdag
20/04
2021

Reeks - STEM en maken

STEM en maken worden vaak in eenzelfde zin gezet, maar wat hebben deze twee met elkaar te maken? Ontdek in deze 3-delige reeks (20/04 - 27/04 - 04/05) hoe Maria-Cristina Ciocci (zaakvoerster De Creatieve STEM & Ingegno vzw) aan de slag gaat met het begrip 'maken'.

>Inschrijven
maandag
17/05
2021

Opleiding - kruispuntdenken en diversiteit

Een benadering die de samenloop van discriminatiegronden en de dynamiek die daaruit vloeit zichtbaar maakt. Dit perspectief helpt volledigere oplossingen formuleren die rekening houden met de verschillende aspecten die onze posities bepalen. 

>Inschrijven
dinsdag
01/06
2021

Reeks - Ontgendering van STEM-activteiten

Is STEM neutraal? Hoe kunnen we een evenwichtig aanbod aanbieden? Kom in de tweedelige reeks te weten hoe je gender-neutrale activiteiten in elkaar kunt boxen. Komt dit alles te weten van Maria-Cristina (zaakvoerster De Creatieve STEM).

>Inschrijven
maandag
7/06
2021

Opleiding - filosoferen in STEM

Leeft een appel? Loopt de tijd altijd vooruit? Kan een robot ziek zijn? Hoe gebruik je dialoog om de STEMgeletterdheid van kinderen en jongeren te stimuleren, dat leer je tijdens deze opleiding!

>Inschrijven
dinsdag
29/06
2021

Opleiding - Talentenmethodiek

Met hun Creaclub Technica staat het Beroepenhuis naast het actieve maken ook bewust stil bij de talenten van de deelnemers. In deze opleiding laten zij jullie kennismaken met enkele beproefde methodieken om het over talenten te hebben tijdens STEM-activiteiten.

>Inschrijven
dinsdag
14/09
2021

Opleiding - Open-source binnen na-schoolse activiteiten

Wat is open-source? Wat zijn de voordelen en waarom moeten we dit meer en meer gebruiken in de toekomst? Maria-Cristina (Zaakvoerster De Creatieve STEM en Ingegno vzw) neemt jullie mee gedurende 3 uren in de wereld van open-source en zijn mogelijkheden.
>Inschrijven